Wöldikes Æblehave

Lige syd for kirkegården i Øster Hornum har menighedsrådet anlagt Wøldikes æblehave.

Her står række ved række af frugttræer. Det er sorter som for manges vedkommende er sjældne og kun findes i få samlinger.
Wøldikes æblehave er oprettet i 2008 med støtte fra Fødevaredirektoratets genbevarelsespulje. Der er igen i 2011 givet penge fra direktoratet til en udvidelse af haven således at den nu rummer mere end 150 sorter af frugttræer.

Plantningen er baseret på det store arbejde pastor Jeremias Wøldike udførte i årene fra 1860 – 1879 hvor han var præst i Øster Hornum.

Han var frugttræssamler på den vilde måde og samlede mere end 600 sorter på kirkebakken i Øster Hornum.

I dag står 15 af Wøldikes oprindelige træer tilbage på kirkebakken og disse gamle træer er udgangspunktet for den nye samling af frugtsorter. Ved hver enkelt træ står en kort sortsbeskrivelse.

Det er planen, drømmen og håbet at træerne vil udvikle sig til smukke frugtbærende vækster så alle kan plukke, nyde og glædes ved de mange sorter. 

Wöldikes Æblehave er blevet til på initiativ af tidligere medlem af menighedsrådet, naturvejlder, fåreavler, organist og meget andet, Karsten Hansen. 

I forbindelse med haven arrangeres foredrag, plantedage, æblepresning, podekurser mm. Datoer for disse arrangementer vil blive oplyst her på siden. 

For yderligere information om Wöldikes Have kontakt:

Karsten Hansen
Hovhedevej 3
9530 Støvring
Tlf. 42389870
Email: naturkarsten@gmail.com